DATA |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
ZUPA |
II DANIE |
||||||||||||||||||||
PONIEDZIAŁEK 22.03.2021 |
Płatki kukurydziane na mleku; Bułka z masłem i miodem; |
Gruszka, pałeczki kukurydziane; Herbata z cytryną |
Zupa ryżownik z ziemniakami i natką pietruszki |
Kotlet pożarski z ziemniakami, surówka wielowarzywna; Kompot |
||||||||||||||||||||
Mleko 3,2% (mleko) Bułka pszenna (gluten, soja) 1 Masło extra (mleko) Miód Płatki kukurydziane |
150 30 5 5 20
|
Herbata Gruszka Pałeczki kukurydziane Cytryna |
200 60 30 2 |
Wywar mięsny Ziemniaki, średnio Ryż biały długoziarnisty Marchew Pietruszka, korzeń Seler korzeniowy Por Natka pietruszki Przyprawy (gluten, jaja, soja, mleko, gorczyca) 6 |
100 60 40 10 10 10 8 5 1 |
Kompot 7 Ziemniaki, średnio Mięso drobiowe Marchewka Bułka pszenna, czerstwa (gluten) Jajka kurze, całe Bułka tarta Kapusta pekińska Kukurydza konserwowa Natka pietruszki Przyprawy (gluten, jaja, soja, mleko, gorczyca, sezam, orzechy) 6 |
200 80 60 10 15 10 10 20 3 5 1 |
|||||||||||||||||
Energia [kcal] 1051; Węglowodany [g] 133; Białko [g] 41; Tłuszcz [g] 39 |
||||||||||||||||||||||||
WTOREK 23.03.2021 |
Kanapki z polędwicą drobiową, pomidorem i ogórkiem; Kawa Inka |
Jabłko i marchewka do chrupania, wafel ryżowy; Mleko |
Żurek z ziemniakami i kiełbasą |
Łazanki z kapustą i mięsem; Kompot |
||||||||||||||||||||
Mleko 3,2% (mleko) Chleb pszenny (gluten) 12 Chleb razowy (gluten) Masło extra Polędwica drobiowa Pomidor Ogórek świeży Kawa zbożowa (gluten) 10
|
150 20 15 5 20 30 20 3 |
Mleko 3,2% (mleko) Jabłko Marchewka Wafel ryżowy |
20030 30 5
|
Wywar mięsny Ziemniaki Kiełbasa śląska (soja) Kości schabowe Żurek naturalny Pietruszka, korzeń Seler korzeniowy Por Śmietana 18% (mleko)26 Przyprawy (gluten, jaja, soja, mleko, gorczyca) 6 |
100 40 70 60 10 10 15 2 10 1 |
Kompot7 Karkówka wieprzowa b/k Makaron (gluten) Kapusta kiszona Cebula Marchew Olej rzepakowy Przyprawy (gluten, jaja, soja, mleko, gorczyca, sezam, orzechy) 6
|
200 60 40 30 10 3 8 1 |
|||||||||||||||||
Energia [kcal] 1059; Węglowodany [g]142 ; Białko [g] 38 ; Tłuszcz [g] 37 |
||||||||||||||||||||||||
ŚRODA 24.03.2021 |
Kanapki z golonką i ogórkiem konserwowym; Kawa Inka |
Bułka drożdżowa z kruszonką, jabłko; Mleko |
Zupa pomidorowa z makaronem |
Pieczony filet z miruny z ziemniakami, surówka ze słodkiej kapusty z marchewką; Kompot |
||||||||||||||||||||
Chleb zwykły (gluten, soja)1 Chleb razowy (gluten) 2 Golonka wojaka (soja) Ogórek konserwowy Kawa zbożowa (gluten) 10 Mleko spożywcze 3,2% tłuszczu (mleko) |
30 30 30 20 3
150 |
Bułka drożdżowa z kruszonką (gluten) Jabłko Mleko 3,2% |
60
60 100 |
Wywar mięsny Makaron (gluten) Koncentrat pomidorowy Śmietana 18% (mleko)26 Marchew Cebula Pietruszka, korzeń Seler korzeniowy Por Przyprawy (gluten, jaja, soja, mleko, gorczyca) 6 |
120 80 20 15 10 10 10 10 5 1 |
Kompot 7 Ziemniaki, średnio Olej rzepakowy Bułka czerstwa (gluten) Bułka tarta (gluten) Cebula Jaja kurze, całe Kapusta biała Marchewka Przyprawy (gluten, jaja, soja, mleko, gorczyca, sezam, orzechy) 6 |
200 125 8 8 15 10 10 10 10 1 |
|||||||||||||||||
Energia [kcal] 1045; Węglowodany [g]142 ; Białko [g] 41; Tłuszcz [g] 34 |
||||||||||||||||||||||||
CZWARTEK 25.03.2021 |
Serdelki drobiowe z ketchupem, kanapki z masłem i ogórkiem; Kakao |
Pałeczki kukurydziane, jabłko; Herbata rumiankowa |
Zupa jarzynowa z ziemniakami |
Jajko sadzone z ziemniakami; surówka z ogórka kiszonego i cebuli; Kompot |
||||||||||||||||||||
Mleko 3,2% (mleko) Serdelki drobiowe ( soja)1 Chleb razowy (gluten)2 Chleb zwykły (gluten, soja)1 Masło extra (mleko) Ogórek świeży Kakao Wedel (gluten) 10
|
150 60 30 30
5 15 5 |
Wywar z herbaty rumiankowej Pałeczki kukurydziane Jabłko |
150
20 60 |
Wywar mięsny Bukiet warzyw Ziemniaki, średnio Marchew Cebula Pietruszka, korzeń Seler korzeniowy Por Przyprawy (gluten, jaja, soja, mleko, gorczyca) 6 |
120 60 40 20 10 10 10 5 1 |
Kompot7 Jaja kurze, całe Ziemniaki Oliwa z oliwek Ogórek kiszony Cebula Bułka tarta (gluten) Przyprawy (gluten, jaja, soja, mleko, gorczyca, sezam, orzechy) 6 |
200 60 60 5 40 20 30 1 |
|||||||||||||||||
Energia [kcal] 1057 ; Węglowodany [g] 161 ; Białko [g] 47 ; Tłuszcz [g] 25 |
||||||||||||||||||||||||
PIĄTEK 26.03.2021 |
Kanapki z żółtym serem i papryką czerwoną; Kakao do picia |
Deser z płatków kukurydzianych z bananem i jogurtem naturalnym; Herbata miętowa |
Zupa wiejska z ziemniakami i zacierką |
Mięso z szynki duszone w sosie własnym, kasza pęczak, buraczki; Kompot |
||||||||||||||||||||
Mleko 3,2% (mleko) Chleb zwykły (gluten, soja)1 Chleb razowy (gluten)2 Masło extra (mleko) Papryka czerwona Ser żółty (mleko) Kakao Wedel
|
150 30
30 5 30 30 5 |
Herbata miętowa, napar bez cukru Banan Płatki kukurydziane Jogurt naturalny 2% (mleko, białko mleka, żywe kultury bakterii)
|
200
30 60 30
|
Wywar mięsny Ziemniaki, średnio Marchew Pietruszka, korzeń Seler korzeniowy Por Mąka pszenna (gluten) Jaja kurze, całe Przyprawy (gluten, jaja, soja, mleko, gorczyca) 6 |
120 60 25 10 10 5 5 5 1 |
Kompot 7 Mięso z szynki wieprzowej Kasza pęczak Burak Olej rzepakowy Przyprawy (gluten, jaja, soja, mleko, gorczyca, sezam, orzechy) 6 |
200 60 60 40 20 1 |
|||||||||||||||||
Energia [kcal] 1100 ; Węglowodany [g] 149 ; Białko [g] 47 ; Tłuszcz [g] 34 |
72-100 Goleniów
ul. Marii Konopnickiej 10