Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

Menu 19-23.10.2020r.

  JADŁOSPIS

                        OD DNIA   19.10.2020 r. DO DNIA   23.10.2020 r.

 

        DATA

    I  ŚNIADANIE

    II  ŚNIADANIE

            OBIAD

Poniedziałek

19.10.2020r.

 

 

 

                          

Kawa Inka z mlekiem 150ml , chleb pszenny 20g  i chleb razowy 15g z masłem 5g, pasta

z kiełbasy  20g, papryka 10 g,  ogórek kiszony 40g,

 

(składniki: mleko 3,2%, kawa zbożowa Inka , chleb z mąki pszennej, chleb z mąki razowej , masło , kiełbasa śląska - soja, gorczyca, pomidor,

ogórek kiszony),

 

Nektarynka 60 g ,

wafel ryżowy 9,3g (1 szt.),

w herbata „Saga” o smaku malinowym 100ml.

mleko 3,2% 150 ml,

 

(składniki: mleko 3,2% , woda herbata „Saga” o smaku malinowym, nektarynka , wafel ryżowy),

 

Zupa grochowa z ziemniakami 200 ml,

(składniki :woda, ziemniaki , groch łuskany, kości wędzone , marchewka pietruszka , seler , por, mąka pszenna , ziele angielskie

liść laurowy, sól, pieprz , majeranek)

 

Makaron z serem i polewą śmietankową 90g/20 ml, kompot wiśniowy 150 ml., marchewka do chrupania 50g,

(składniki: twaróg krajanka, makaron,

jogurt naturalny, cukier, marchewka, woda, kompot z wiśni, cukier).

 

Wtorek

20.10.2020r.

Kakao „Wedel” na mleku

150 ml., chleb pszenny 20g 

i tygrysi 15g z masłem 5g ,

ser żółty 20g, pomidor 50g,

 

(składniki : mleko 3,2%,kakao naturalne, cukier , chleb z mąki pszennej,

chleb z mąki mieszanej ,ser żółty , masło ekstra, pomidor ),

 

Jabłko 50g  i  marchewka 20g do chrupania ,

wafel ryżowy 9,3g (1 szt),

woda, mleko 3,2 % 100 ml,

 

(składniki : mleko 3,2% woda ,  jabłko , marchewka, wafel ryżowy) ,

 

Zupa jarzynowa z ziemniakami  200 ml

(składniki : woda, ziemniaki, marchewka , korpusy drobiowe, śmietana 18%, pietruszka, kalafior, brukselka, seler , por, pieprz prawdziwy, sól, natka pietruszki) ,

 

Kotlet schabowy 70g, ziemniaki 125g,

sałata masłowa z sosem vinegrett  60g,

kompot z czarnej porzeczki 150 ml.),

(składniki : ziemniaki, schab wieprzowy jajko , bułka tarta, olej rzepakowy, sól , pieprz, sałata masłowa, sól, cukier, sok z cytryny, olej, woda, kompot z czarnej porzeczki, cukier).

 

Środa

21.10.2020 r.

Kawa Inka z mlekiem 150 ml, chleb zwykły 20g i chleb razowy 15g  z masłem 5g , polędwica sopocka 20g, papryka 50g,

 

 

(składniki : mleko 3,2%, kawa zbożowa , cukier,

chleb z mąki pszennej , chleb z mąki żytniej ,masło extra,

polędwica sopocka (soja) , papryka),

 

Winogrona 70g,

pałeczki kukurydziane 20g,

herbata miętowa 100 ml.,

mleko 3,2 % 100 ml,

(składniki : mleko 3,2% ,

woda, mięta expresowa, cukier ,winogrona białe,

pałeczki kukurydziane),

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami 200 ml,

(składniki :woda, ziemniaki , kapusta kiszona, kości schabowe, marchewka pietruszka , seler , por, mąka pszenna, olej rzepakowy, majeranek ,ziele angielskie,

liść laurowy, sól, pieprz ,)

 

Filet z piersi kurczaka po chińsku, ryż na sypko 40g,  ogórek świeży 40g, kompot wiśniowy 150 ml.,

(składniki: ziemniaki, olej rzepakowy, jajka, mąka pszenna, cebula, jogurt naturalny, woda, kompot z wiśni, cukier kryształ).

 

Czwartek

22.10.2020r.

Płatki kukurydziane na mleku

150 ml, bułka 35g

z masłem 5g i miodem 5g,

ogórek świeży 30g,

(składniki: mleko 3,2%, ogórek świeży , bułka z mąki pszennej, ogórek świeży,

płatki kukurydziane CORN FLAKES , masło, miód pszczeli wielokwiatowy)

 

Banan ½ szt ok. 80g , wafel ryżowy 9,3g ( 1 szt.),

mleko 3,2% 150ml ,

herbata rumiankowa 100 ml z cukrem,

(składniki : mleko 3,2% ,  banan, wafel  ryżowy,woda,

rumianek expresowy , cukier),

Zupa szczawiowa z ryżem i z jajkiem  200 ml.,

(składniki: ryż biały, kości wieprzowe, szczaw  konserwowy, marchew, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, jajka, sól, pieprz prawdziwy),

 

Filet z ryby miruny 60g pieczony w piekarniku , ziemniaki 125g,

surówka ze słodkiej kapusty z chrzanem, jogurtem i majonezem (Colesław) 70g,

kompot z wiśni 150 ml.,

(składniki : ziemniaki , filet z ryby miruny olej rzepakowy ,jajka, cebula, bułka czerstwa, bułka tarta, sól, pieprz prawdziwy, kapusta biała, marchewka, jogurt naturalny, majonez, chrzan konserwowy, cukier, kwasek cytrynowy, sól cukier, woda, kompot z wiśni, cukier).

 

Piątek

23.10.2020r.

Kawa Inka z mlekiem 150 ml.,

chleb pszenny 20g  i tygrysi 15g z masłem 5g , kiełbasa krakowska sucha 20g, pomidor 50g,

 

(składniki : mleko 3,2%, kawa zbożowa, chleb z mąki pszennej,

chleb z mąki mieszanej, kiełbasa krakowska sucha (soja), masło ekstra, pomidor ),

 

Jabłko 60 g,

wafel ryżowy z pestkami dyni 9,3 g (1 szt.),

woda z cytryną i miodem

100 ml

mleko 3,2 % 100 ml,

 

(składniki: mleko 3,2% , woda, miód pszczeli , sok z cytryny, jabłko , wafel ryżowy z pestkami dyni),

 

Rosół z makaronem 200ml,

(składniki ; woda , kurczaki  świeże , makaron z mąki pszennej, marchewka, pietruszka , seler, por , sól, pieprz prawdziwy, natka pietruszki),

 

Potrawka z kurczaka w sosie śmietanowym 110g, ziemniaki 125g , fasolka szparagowa z wody  60g , kompot wiśniowy z cukrem 150 ml.

(składniki : ziemniaki , mięso z kurczaka woda, śmietana 18%, mąka pszenna, sól , pieprz prawdziwy , fasolka szparagowa konserwowa , woda , kompot z wiśni

cukier).

 

 

 

 

 Woda niegazowa jest serwowana przez cały dzień zgodnie z potrzebami dzieci.

Według deklaracji producenta wędliny mogą zawierać : ekstrakt drożdżowy, mleko , gluten , soję , jaja , seler , gorczycę , pszenicę , orzechy , dwutlenek

siarki , ekstrakty roślinne.

Tłustym drukiem zostały zaznaczone alergeny zawarte w użytych produktach oraz serwowanych potrawach.

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2020-10-16 13:30:35
Ilość wyświetleń: 348
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej