Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

Menu 23.11 -27.11.2020r-.

                                                         JADŁOSPIS                                                                                 

OD  DNIA  23.11.2020 r.  DO  DNIA  27.11.2020 r.

 

DATA

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Poniedziałek

23.11.2020 r.

Kawa Inka z mlekiem 150 ml., chleb zwykły 20g

i razowy ze słonecznikiem

15g z , z masłem 5g, kiełbasa krakowska sucha 20g ,  pomidor 30g  , rzodkiewka 20g ,

 

(składniki : mleko 3,2%, kawa zbożowa , kiełbasa krakowska sucha, chleb z mąki pszennej , chleb z mąki razowej, masło extra, pomidory, rzodkiewka),

 

Gruszka 60g,

pałeczki kukurydziane 20g,

mleko 3,2% 150 ml.,

herbata z cytryną 100 ml,

 

(składniki : mleko 3,2% , woda, herbata granulowana „Saga” , cukier, sok z cytryny  gruszka, pałeczki kukurydziane),

 

 

Zupa ziemniaczana z natką pietruszki 200 ml,

(składniki : woda, ziemniaki, marchewka, pietruszka , por , seler, korpusy drobiowe , liść laurowy , ziele angielskie, sól, pieprz prawdziwy , natka pietruszki),

 

Makaron spaghetti z mięsem, sosem pomidorowym ,posypany żółtym serem 110g ,  ogórek świeży 50g,

kompot wiśniowy 150 ml,

(składniki : karkówka b/k, woda, makaron  spaghetti z mąki pszennej , koncentrat pomidorowy , cebula, olej rzepakowy,

ser żółty , sól, pieprz prawdziwy, ogórki świeże, woda, kompot z czarnej porzeczki, cukier).

 

Wtorek

24.11.2020 r.

Kawa Inka z mlekiem 150 ml., chleb zwykły 20g

i razowy ze słonecznikiem

15g  , z masłem 5g, polędwica drobiowa 10g , ser żółty 10g,

ogórek świeży 20g,

papryka żółta i zielona 10g,

 

(składniki : mleko 3,2%, kawa zbożowa , chleb z mąki pszennej , chleb z mąki razowej, polędwica drobiowa, ser żółty , masło extra, ogórek świeży, papryka),

 

Jabłko 55g ,

wafel ryżowy 9,3g (1 szt.),

woda 150ml,

mleko 3,2% 150 ml,

 

(składniki: mleko 3,2% , woda , jabłko , wafel ryżowy),

 

 

Żurek z ziemniakami i z kiełbasą

200 ml.,

(składniki : woda , ziemniaki, kiełbasa śląska(soja) , kości schabowe , marchewka, pietruszka, seler, por, żurek naturalny na zakwasie z mąki żytniej,  śmietana 18%, sól, pieprz naturalny, ziele angielskie, liść laurowy),

 

Jajko sadzone 68g, ziemniaki 125g,

marchewka tarta 60g, kompot z wiśni

150 ml.

(składniki: ziemniaki, jajko , olej rzepakowy, marchewka, cukier, kwasek cytrynowy, woda, kompot z wiśni , cukier).

Środa

25.11.2020 r.

Płatki kukurydziane na mleku 150 ml, bułka pszenna 35g, z masłem 5g i miodem 5g, herbata„Saga”  o smaku malinowym 100 ml ,

jabłko 50g,

 

(składniki: mleko 3,2% , płatki kukurydziane , cukier, jabłko, bułka pszenna , masło, miód pszczeli, woda, herbata o smaku malinowym ,cukier ),

Jabłko 60g  i  marchewka 20g do chrupania ,

wafel ryżowy 9,3g (1 szt),

woda, mleko 3,2 % 100 ml,

 

(składniki : mleko 3,2%,  woda ,  jabłko , marchewka, wafel ryżowy) ,

Zupa krupnik  z ziemniakami  200 ml

(składniki : woda, korpusy drobiowe, ziemniaki, kasza jęczmienna, marchewka , pietruszka, seler , por, pieprz prawdziwy, sól, natka pietruszki) ,

 

Zraz mielony  z cebulką  pieczony w piekarniku 60g , ziemniaki  125g ,

surówka  z kiszonej kapusty  70g,

kompot wiśniowy z cukrem 100 ml.

(składniki ; ziemniaki, karkówka b/k, bułka pszenna-czerstwa, cebula, jajka, sól , pieprz prawdziwy, kapusta kiszona marchewka, cebula, olej rzepakowy, sól ,cukier , pieprz

prawdziwy, woda, kompot wiśniowy, cukier).

 

 

Czwartek

26.11.2020 r.

Kawa Inka z mlekiem 150 ml., chleb zwykły 20g

i razowy ze słonecznikiem

15g z , z masłem 5g, polędwica drobiowa 20g ,

ogórek świeży 20g,

papryka żółta i zielona 10g,

 

(składniki : mleko 3,2%, kawa zbożowa , polędwica drobiowa, chleb z mąki pszennej , chleb z mąki razowej, masło extra, ogórek świeży, papryka),

 

Budyń waniliowy 120 ml,

marchewka do chrupania 30g,

jabłko 30 g, woda 100 ml.,

 

(składniki: woda, mleko 3,2%, skrobia ziemniaczana, cukier kryształ , cukier waniliowy, marchewka, jabłko),

 

Zupa z fasolki szparagowej z makaronem muszelki 200 ml,

(Składniki: woda, makaron muszelki,fasolka szparagowa zielona, korpusy drobiowe, marchewka, pietruszka, śmietana 18%,

por , seler, sól ),

 

Kotlet rybny 60g , ziemniaki 125g,

surówka z czerwonej kapusty 70g,

kompot z wiśni 150 ml.,

(składniki : ziemniaki , filet z morszczuka , olej rzepakowy ,jajka, cebula, bułka czerstwa, bułka tarta, sól, pieprz prawdziwy, czerwona kapusta, cebula, jabłko, cukier, olej rzepakowy, kwasek cytrynowy, cukier, woda, kompot z wiśni, cukier).

 

Piątek

27.11.2020 r.

Kakao „Wedel” na mleku 

200 ml, bułka pszenna 35g 

z masłem 5g, twarożek z jogurtem naturalnym 20g

(wyrób własny),

rzodkiewka 5g, szczypiorek 10g,

 

(składniki : mleko 3,2%,  cukier kryształ, kakao naturalne,

bułka pszenna , twaróg półtłusty  masło ekstra, jogurt naturalny , szczypiorek , rzodkiewka

Pomarańcza 60g,

wafel ryżowy 9,3g (1 szt.),

herbata „Saga” o smaku malinowym 100 ml,

mleko 3,2 % 100 ml,

 

(składniki: mleko 3,2% , woda, herbata o smaku malinowym , cukier, pomarańcza ,wafel ryżowy,)

 

Rosół z makaronem 200ml,

(składniki ; woda , kurczaki  świeże , makaron z mąki pszennej, marchewka, pietruszka , seler,

por , sól, pieprz prawdziwy, natka pietruszki),

 

Potrawka z kurczaka w sosie śmietanowym 110g , ziemniaki 125g., fasolka szparagowa z wody 60g, kompot wiśniowy z cukrem 150 ml.,

(składniki: ziemniaki , mięso gotowane z kurczaka,woda, śmietana 18% , mąka pszenna, sól, pieprz prawdziwy, fasolka szparagowa konserwowa, woda, kompot z wiśni, cukier).

 

 

Woda niegazowa jest serwowana przez cały dzień zgodnie z potrzebami dzieci.

Według deklaracji producenta wędliny mogą zawierać : ekstrakt drożdżowy, mleko , gluten , soję , jaja , seler , gorczycę , pszenicę , orzechy , dwutlenek siarki , ekstrakty roślinne.

Tłustym drukiem zostały zaznaczone alergeny zawarte w użytych produktach oraz serwowanych potrawach.

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2020-11-18 18:07:56
Ilość wyświetleń: 512
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej